Breaking News

Computer-Operator-Model-Question-No-1

Computer Operator Questions With Answers.

Model Question No 1







1. Which data input device can't be wont to add MS-Office?

A) joystick

B) scanner

C) light pen

D) mouse



2. Which of the subsequent methods can't be wont to enter data during a cell?

A) clicking the enter button on the formula bar

B) pressing an arrow key

C) Pressing the TAB key

D) pressing the ESC key



3. Thesaurus is used for:

A) Opposite word

B) spelling options

C) grammar options

D) Synonyms and antonyms



4. Which is that the shortcut key to see the spelling of a document?

A) F9

B) F1

C) F2

D) F7



5. What tool can the user use to line indents or tabs?

A) ruler

B) title bar

C) insert point

D) autocorrect



6. Which of the following keystrokes lets you recalculate the formula?

A) F9

B) F2

C) F7

D) F3



7. An excel workbook may be a collection of ………………

A) Worksheets and charts

B) workbooks

C) worksheets

D) charts



8. To return the rest after the variety is split by a divisor in excel we use the function:

A) DIV()

B) ROUND()

C) FACT()

D) MOD()



9. what is going to be the output if you format the cell containing 5436.8 as ‘#,##0.00’?

A) 6.8

B) 5,430.00

C) 5,436.80

D) 5,436.8



10. Excel displays the present cell address within the …………..

A) title bar

B) formula bar

C) status bar

D) name box



11. Which language is employed to make macros in excel?

A) java

B) visual basic

C) access

D) visual C++



12. You can delete text by:

A) selecting the text and pressing the Ext key

B) selecting the text and pressing the Ctrl key

C) selecting the text and pressing the delete key

D) selecting the text and pressing the Alt+pageup key



13. Getting data from a cell located during a different sheet is named ……….

A) functioning

B) accessing

C) referencing

D) updating



14. A numeric value is often treated as a label value if it precedes with:

A) ampersand (&)

B) apostrophe (‘)

C) exclamation (!)

D) hash (#)



15. ……… means: that the info contained during a database is accurate and reliable:

A) data consistency

B) data redundancy

C) data integrity

D) data reliability



16. Any request for data from a database is understood as:

A) formula

B) result

C) query

D) record



17. Database management systems are intended to :

A) establish a relationship among records in different files

B) eliminate data redundancy

C) manage file access

D) all of the above



18. The relational model uses some unfamiliar terminology. A tuple is equivalent to a:

A) database

B) record

C) field

D) file



19. The sorting and indexing must be performed consistent with a:

A) tuple

B) record

C) row

D) key field



20. Which category is found in custom animation?

A) transition

B) master slide

C) design templates

D) entrance



21. Which key on the keyboard can be used to view slide shows?
A) F10
B) F1
C) F2
D)F5

22. In Ms-Powerpoint, insert a new slide in the current presentation. We can choose:
A) Ctrl+F
B) Ctrl+M
C) Ctrl+N
D) Ctrl+O

23. CMS in web page stands for:
A) Content mapping system
B) Content management system
C) Customer management system
D) Content management sources

24. Which one isn't utilized in website designing?
A) oracle
B) DHTML
C) PHP
D) HTML

25. Which one isn't skeleton and flesh of HTML documents?
A) video and sentences
B) text and hyperlink
C) list and forms
D) tables and frames

26. a tough copy would be prepared on a:
A) typewriter terminal
B) line printer
C) dot matrix printer
D) all of the above

27. A fifth-generation computer is also known as:
A) knowledge information processing system
B) very large scale integration (VLSI)
C) both of the above
D) none of the above

28. A compiler is …….
A) a program which translates from one high-level to a machine level
B) a combination of computer hardware
C) a program which translates from one application-oriented language to a different
D) none of the above

29. A pixel is :
A) the smallest resolvable part of the picture
B) a computer program that draws a picture
C) a picture stored in secondary memory
D) none of the above

30. Memory is made up of :
A) a large number of cells
B) set of wires
C) set of circuits
D) all of the above

31. A disadvantage of the laser printer is:
A) the output is of a lower quality
B) it is quicker than an impact printer
C) it is very slow
D) none of the above

32. Which of the subsequent devices are often wont to directly input printed text?
A) MICR
B) OCR
C) OMR
D) All of the above

33. Which one is a volatile memory?
A) Pendrive
B) ROM
C) RAM
D) None of these

34. Which one is an output device?
A) printer
B) keyboard
C) mouse
D) scanner

35. The ………. shows all the websites and pages that you simply have visited over a period of your time.
A) toolbar
B) status bar
C) taskbar
D) history bar

36. A proxy server is employed for the which of the following:
A) to provide TCP/IP
B) to provide security against unauthorized users
C) to process client request for web pages
D) to process client request for database access

37. Which of the subsequent bit patterns represents the decimal value 5?
A) 11111001
B) 00011010
C) 11111011
D) 00000101

38. Which of the following connects existing networks to form the internet?
A) repeater
B) bridge
C)router
D) switch

39. the difference between people with access to a computer and the internet; and those without this access is known as the:
A) broadband divide
B) internet divide
C) digital divide
D) web divide

40. Which of the subsequent capabilities is required for a systems program to execute quite one program at a time?
A) multitasking
B) under processing
C) compiling
D) virtual memory

41. Which of the following is true about the recycle bin?
A) windows stores items in the recycle bin until they are permanently deleted
B) files sent to the recycle bin can't be restored
C) the recycle bin automatically empties its contents every 24 hours
D) the recycle bin may be a special section of the computer’s memory

42. Which of the following would be the best tool to diagnose and troubleshoot when hard drive seems to have higher than normal activity?
A) Disk fragmentation
B) task manager
C) NTBACK UP
D) FDISK

43. An operating system is:
A) a collection of input-output devices
B) a collection of hardware components
C) a collection of system software
D) none of the above

44. Which of the following are loaded into the main memory when the computer is booted?
A) word processing instructions
B) internal command instructions
C) external command instructions
D) utility programs

45. Headers and footers are:
A) text that appears on a separate page within the document
B) text that appears only in print preview
C) text that appears on every page above or below the body text
D) text that appears only in the outline layout view

46. data processing software is often wont to create:
A) presentation
B) letters
C) spreadsheets
D) database files

47. what's the short cut key to open the thesaurus window?
A) Shift+F7
B) Ctrl+F7
C) F7
D) Alt+F7

48. Which shortcut key does one use to double space a paragraph?
A) Ctrl+F2
B) Ctrl+1
C) Ctrl+2
D) Alt+F2

49. Which feature do you use to create a newspaper?
A) tables
B) tabs
C) columns
D) bullets and numbering

50. MS word allows the creation of ……… type of documents by default.
A) .dot
B) .doc
C) .wpf
D) .txt



Answers

Questions
Answers
Questions
Answers
1
A
26
D
2
D
27
A
3
D
28
A
4
D
29
A
5
A
30
A
6
A
31
D
7
A
32
B
8
D
33
C
9
C
34
A
10
D
35
D
11
B
36
B
12
C
37
D
13
C
38
C
14
B
39
C
15
C
40
A
16
C
41
A
17
D
42
A
18
B
43
C
19
D
44
B
20
D
45
C
21
D
46
B
22
B
47
A
23
B
48
C
24
A
49
C
25
A
50
B

No comments

Thanks for visit. Hope you like it. Support us by Like, Comment, Share, Follow and Subscribe.